Blije gezichten bij Kinderen van Ouders met Psychische Problemen in Kameleondorp Terherne tijdens gezellige middag Rotaryclub Heerenveen

HEERENVEEN/TERHERNE - De Rotaryclub Heerenveen heeft woensdag een gezellige middag gehouden voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP). De middag vond plaats in het Kameleondorp Terherne.

Hieronder een door Rotaryclub Heerenveen zelf aangeleverd verslag.

Ruim twintig kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar hebben afgelopen woensdag 20 februari een gezellige en leerzame spel- en speelmiddag beleefd in het Kameleondorp in Terherne.

De middag was georganiseerd door de Rotaryclub Heerenveen, die daarvoor samenwerking had gezocht met een gespecialiseerd onderdeel van de GGZ Friesland, het zogenoemde KOPP-team.

De jeugdige deelnemers aan de middag waren dan ook KOPP-kinderen, die afkorting staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Uitgangspunt van alle betrokkenen is dat voorkomen moet worden dat kinderen zelf psychische klachten krijgen indien de ouders kampen met psychische dan wel verslavingsproblemen.

Spelletjes

Om 12 uur die dag waren de kinderen in Leeuwarden opgehaald door hun vijf begeleiders, leden van de Rotaryclub Heerenveen.

Bij aankomst in het Kameleondorp gingen de middaguren snel voorbij met alle spel- en speelmogelijkheden die het dorp te bieden heeft, zoals een speurtocht en oud-Hollandse spelen. En uiteraard mocht het zelf bakken van pizza’s en pannenkoeken aan het eind niet ontbreken.

Zeer geslaagd., was ieders conclusie aan het eind van de middag toen de kinderen weer naar Leeuwarden waren gebracht. Daarom denkt de Rotaryclub aan een vervolg.

Ook voor de leeftijdsgroepen KOPP-kinderen tot 8 jaar en een groep van 12 jaar en ouder wil men een dagje weg organiseren in de loop van dit jaar. Waarschijnlijk rond de zomer weer een groep en vervolgens in september of oktober nog een groep.

Werkterrein

Het KOPP-team van de GGZ heeft als werkterrein de hele provincie Friesland en zit nog in een opbouwfase. Daarom was men zeer verheugd met de hulp die de Rotaryclub Heerenveen aanbood. Elk jaar bepaalt die club de doelen waar de support naar toe gaat.

Dat is een mix van hands-on en fundraising activiteiten. Voor dit jaar is het thema jeugd heeft de toekomst, vandaar dat men koos voor samenwerking met het KOPP-team. En zoals de plannen laten zien, zal de samenwerking eerder structureel dan incidenteel zijn.

Serviceclub

Rotary Heerenveen is een eigentijdse serviceclub waarin elk lid vanuit zijn of haar eigen achtergrond en beroepsgroep bezig kan zijn met thema’s die er toe doen. Niet-politiek en niet-religieus, maar wel vanuit belangstelling voor elkaar en voor wat er om ons heen gebeurt.

Gezelligheid bij de wekelijkse bijeenkomsten (op maandag van 18.00-20.00 uur) is een belangrijk gegeven.

Ook informatieoverdracht, discussie en meningsvorming staan hoog in het vaandel. Maar er is meer: Rotarians willen graag in het gebied tussen werk en privé van nut zijn, dus relevante dingen doen.