SDG Netwurk Fryslân houdt grote bijeenkomst bij het Friesland College

HEERENVEEN - Het SDG Netwurk Fryslân houdt donderdag 14 maart een congres bij het Friesland College aan de Saturnus 7 in Heerenveen. Aan bod komt dan vanaf 14.30 uur het bouwen aan duurzaam en een sociaal Friesland.

De aanwezige sprekers zijn onder anderen: Hugo von Meijenfeldt (SDG-coördinator voor Nederland), Marga Hoek (strateeg op internationaal niveau en schrijfster van het boek The Trillion Dollar Shift), bisschop Garang Chan Awac uit Zuid-Soedan (belangrijke spil van een van de Imena Foundation uit Drachten). Daarnaast zijn er interactieve workshops.

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet en medewerking van studenten en jonge Friezen. De 21-jarige Doutsen Goslinga is een van de dagvoorzitters. Zij was eerder ook dagvoorzitter bij de Dag van de Duurzaamheid.

Frank van Hout

De bijeenkomst wordt geopend door Frank van Hout, lid van het college van bestuur van het ROC Friesland College en lid van de stuurgroep SDG Netwurk Fryslân. Daarnaast is hij voorzitter van ’n Gouden Plak.

Het congres is gratis te bezoeken. Wel is aanmelding noodzakelijk Dat kan via sdgnetwurk.frl. Er geldt vol is vol.

Initiatiefnemers

De Verenigde Naties hebben in 2015 onder de noemer de Sustainable Development Goals (SDG) zeventien ontwikkelingsdoelen vastgesteld. Ook in Friesland kwam een SDG van de grond.

De initiatiefnemers van het SDG Netwurk Fryslân foar in duorsume wrâld zijn: Houkje Rijpstra (Circulair Friesland), Hans van der Werf (Friese Milieu Federatie), Anoesjka Duinstra (Fair Fryslân), Dirk van den Berg (Duurzaamheidsplatform Heerenveen), Bouwe de Boer (Freonen fan FossylFrij Fryslân), Frank van Hout (ROC Friesland College), Henk Wijma (Stichting Studenten-en Musaharproject Nepal), Klaas Sietse Spoelstra (Kening fan ‘e Greide/LF2028) en Heleentje Swart (Spark the Movement).