Primeur voor Heerenveen met kickboksclinic viervoudig K-1 kampioen Ernesto Hoost

HEERENVEEN - Viervoudig wereldkampioen K-1 Ernesto Hoost geeft voor het eerst een kickboxclinic in Friesland. De primeur is op zaterdag 16 maart van 16.00 tot 18.00 uur in Sportstad Heerenveen. De organisatie is in handen van CAH Sports.

Daarnaast geeft CAH Sports samen met Scoren voor Gezondheid Heerenveen kickboksclinics op verschillende scholen in Heerenveen om de jeugd kennis te laten maken met deze sport.

,,Het doel en de opzet is om de jeugd in en om Heerenveen zo veel mogelijk aan het sporten te krijgen”, zegt Clifford Grauwde van CAH Sports. ,,Tegenwoordig hebben veel kinderen al een ‘topsport’ en dat is hun mobiele telefoon. Helaas komt dat te vaak voor. Daarom stimuleren wij de kinderen om zo veel mogelijk actieve sporten te gaan doen. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je lichamelijke conditie maar ook voor je geestelijke ontwikkeling.”

Grondlegger

Hoost is een van de grondleggers van het kickboksen in Nederland en loopt mee sinds eind jaren tachtig. Nadat hij in 1993 tweede werd bij de K-1 grand prix in Tokyo, won hij de meest prestigieuze titel bij het kickboksen voor het eerst in 1997.

In totaal won Hoost de titel viermaal. Tegenwoordig zet hij zich in voor de nieuwe generatie jonge sporters.

Vanaf 10 jaar kan worden deelgenomen aan de clinic die Hoost geeft. Iedereen is welkom. Ervaring is niet nodig. De kosten voor de clinic zijn twintig euro. Na afloop ontvang de deelnemers een certificaat van deelname.

Aanmelden kan via checkupandhealth.wixsite.com/cah-sports/agenda. Meer informatie via 06-17644610.