Loting en veiling rondom wedstrijd UNIS Flyers levert Jeugdfonds Sport Friesland 740 euro op om kinderen te kunnen laten sporten

HEERENVEEN - Rondom de verlenging van de samenwerking tussen de UNIS Flyers en het Jeugdfonds Sport Friesland is woensdag 740 euro opgehaald voor het goede doel.

Van dat bedrag kwam 500 euro uit de verkoop van lootjes. Die werden voorafgaand van de wedstrijd van de UNIS Flyers tegen Era Renomar Hyc Herentals (4-3 winst) verkocht door de supportersvereniging de Heerenveense ijshockeyers.

De hoofdprijs was een gesigneerd wedstrijdshirt van captain Tony Demelinne en ambassadeur van Jeugdfond Sport Friesland. Mirthe Huffels uit Heerenveen nam het shirt namens de winnares in ontvangst. De winnares zelf wilde anoniem blijven.

Van het totaalbedrag kwam 225 euro uit een veiling van een door de spelers gesigneerd ijshockeyshirt. Dat werd gekocht door Speedbooks uit Heerenveen. Daarnaast leverde verkoop van een fles wijn 15 euro op.

Met het opgehaalde bedrag kan het Jeugdfonds Sport Friesland drie kinderen een jaar lang laten sporten.

Gebrek aan financiën

Eén op de negen kinderen in Nederland kan niet bij een club sporten vanwege een gebrek aan financiële middelen bij ouders en/of verzorgers.

Hierdoor lopen kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Herma van Keulen, bestuurslid Jeugdfonds Sport Friesland: ,,In Friesland alleen al gaat het om 13.000 kinderen. Hiervan sporten op dit moment ruim 2.500 via het Jeugdfonds Sport Friesland. Maar wij willen graag de komende jaren nog veel meer kinderen bereiken en ondersteunen. Ik vind het erg belangrijk dat elk kind de mogelijkheid heeft om te sporten. Het Jeugdfonds Sport helpt die kinderen die dat laatste financiële zetje nodig hebben.”

De UNIS Flyers ondersteunen deze gedachte en hebben zich om die reden verbonden aan het fonds.