PvdA Heerenveen bedankt Coby van der Laan met evenement voor haar inzet, ook voormalig minister Lilianne Ploumen van de partij

HEERENVEEN - De PvdA Heerenveen bedankt Coby van der Laan op vrijdag 15 voor haar jarenlange inzet.

Dat gebeurt met een evenement rondom haar interessegebieden: fairtrade, verbinding, economie, elkaar versterken, onderwijs en millenniumdoelen. Daarbij is het centrale thema ‘hoe vrouwen elkaar kunnen versterken’.

Rondom het thema zijn ook sprekers aanwezig. Dat zijn Tweede Kamerlid en voormalig minister Lilianne Ploumen en Natasja Bennink. Zij is een kunstenares en maakte bronzen beelden van vijf door het publiek gekozen Friese vrouwen, waaronder Froukje Hofma.

Daarnaast zijn speelsters aanwezig van het vrouwenteam van SC Heerenveen en is er muziek van een kwartet van het Fries Jeugd Orkest.

Friesland College

De bijeenkomst is in het Friesland College aan de Saturnus 7 in Heerenveen. Van der Laan was daar jarenlang werkzaam. Aan de school is het Mentorprogramma Friesland College verbonden.

Die afdeling verzorgt het evenement samen met hun leerlingen. Iedereen is daarbij welkom. Zowel vrouwen, als mannen. De inloop is vanaf 16.30 uur.

Er is beperkt plaats. Er geldt vol is vol. Aanmelden kan tot 8 maart via vanaalderen@gmail.com.

Functies

Van der Laan was sinds 1998 actief voor de PvdA in Heerenveen. Zij was van 2002 tot 2006 raadslid en van 2006 tot 2018 wethouder. Daarnaast vervulde zij diverse andere functies.

Tijdens haar afscheid op 6 juni 2018 kreeg zij, net als de toen afscheidnemende wethouder Siebren Siebenga, uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan de gemeentelijke erepenning.

Dat gebeurde tijdens hun afscheidsreceptie in de Overtuin in Oranjewoud.