Basisschool De Buitenkans opent zesde groep, zevende groep start na de zomervakantie

HEERENVEEN - Basisschool De Buitenkans uit Heerenveen heeft vandaag de zesde groep geopend. Na de zomervakantie start daarnaast een zevende groep.

De behoefte aan extra groepen komt volgens de school naar voren uit enquêtes die zijn gehouden onder ouders en kinderen. ,,Daaruit blijkt dat zij zeer tevreden zijn over de school, het onderwijsklimaat en de sfeer.”

Bij De Buitenkans zijn alle onderdelen van onderwijs op elkaar afgestemd. Zo is in het schoolgebouw sinds een half jaar ook een peutergroep van Villa De Buitenkans, gevestigd. Daarnaast is er een doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar, zit de BSO in hetzelfde gebouw en zijn de begeleiders tijdens de verlengde schooldag (BSO) dezelfde begeleiders als onder schooltijd.

De buitenkans zegt zich verder te onderscheiden door het werken met kleine groepen kinderen en met twee begeleiders per groep (een leerkracht en een mentor). ,,Dat alles steunt op de pedagogiek uit ‘Reggio Emilia’, ‘democratisch onderwijs’ en ‘natuurlijk leren’. De Buitenkans is gedurende vijftig weken op werkdagen open van 7.30 tot 18.00 uur.”

Om geïnteresseerden de kans geven ook te komen kijken, is er vrijdag 1 maart van 9.00 tot 11.00 uur een inloopochtend. Daarnaast is er op zaterdag 16 maart een open dag en op de is er op 3 april een informatieavond.

Zie www.debuitenkans.frl.