Jeugdteam BC Vrij Uit badmintonkampioen

HEERENVEEN - Het eerste jeugdteam van de Heerenveense badmintonclub Vrij Uit is zaterdag kampioen geworden in de derde klasse onder negentien jaar.

In de maanden oktober tot en met februari nam het eerste jeugdteam van BC Vrij Uit, bestaande uit Silke Oosterhof, Klaske Stilma, Tjeerd-jan Heida, Tim Visser en Arjen van der Kamp (teamcaptain), het op tegen andere jeugdteams uit Noord-Nederland. Ze speelden tegen de jeugdteams van Leeuwarden, Oosterwolde, Stiens, Harlingen, Hoogkerk en Drachten.

Er werd thuis en uit gespeeld. Het team uit Heerenveen wist bij tien van de twaalf wedstrijden de overwinning naar zich toe te trekken. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Na de laatste wedstrijd van het seizoen werd de overwinning gevierd met taart, bitterballen en confettikanonnen.

,,Wij als team willen allereerst BC Vrij Uit bedanken voor alle voorzieningen en mogelijkheden. Ook willen wij onze coach Henk Liemburg bedanken voor de morele steun tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden”, laten de badmintonkampioenen weten.