Politiek Heerenveen wil actie rondom stoppen trein bij Thialf

HEERENVEEN - De diverse politieke partijen in Heerenveen willen dat het college van B&W van de gemeente actie onderneemt om de trein bij evenementen in Thialf weer te laten stoppen bij het ijsstadion.

Het onderwerp kwam maandagavond aan bod in de raadsvergadering van de gemeente Heerenveen.

Jaap Stalenburg trapte de treinkwestie namens de PvdA af bij de mondelinge vragen. Hij wilde weten of het college het met de PvdA eens is dat het niet past bij de wintersportambities van Heerenveen dat er geen trein stopt bij Thialf.

,,Wij hebben ondertussen afspraken gemaakt met de Statenfractie en contact met de landelijke PvdA. Wij denken dat het onderwerp leidt tot vragen in de Tweede Kamer.”

Volgens verantwoordelijk wethouder Van Veen betreft de keus van de NS om de trein niet bij Thialf te laten stoppen een centenkwestie.

Kosten

,,Dat kwam vorig jaar naar voren uit bestuurlijk overleg tussen de gemeente, de provincie, Thialf en de NS. De opbrengsten van bezoekers bleken niet op te wegen tegen kosten die de NS maakt.”

Van Veen noemde het onderwerp dusdanig belangrijk dat er op diverse plekken ondertussen aandacht voor wordt gevraagd. Hij riep de politieke partijen op om dat ook te doen. ,,Aan de portemonnee trekken zijn we nog niet toe.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)