Overzicht activiteiten bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen biedt komende week een gevarieerd programma aan.

Zo geeft Gerben Hoogterp een lezing, is er een voorleeshalfuurtje en is samenwerkingscoach Bianca Osinga te gast.

Gerben Hoogterp geeft maandag 11 maart vanaf 19.30 uur een lezing over zijn werk als geestelijk verzorger in ziekenhuis Tjongerschans. Aan bod komen: voltooid leven, kwaliteit van leven en waardig leven en sterven.

Hoogterp gaat met patiënten, hun naasten en de medewerkers van het ziekenhuis in gesprek over een waardig levenseinde. Er is ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over zaken waar niet gemakkelijk over wordt gesproken.

Hij vertelt over hoe verschillend maar soms ook verbazend identiek, mensen omgaan met levensvragen op het eind van hun leven. ,,Het wordt geen discussie. Wel een respectvolle uitwisseling van ervaringen.”

Voorleeshalfuurtje

Voor de jeugd is er op woensdag 13 maart van 15.00 tot 15.30 uur het maandelijkse voorleeshalfuurtje.

Elke tweede woensdagmiddag van de maand zijn kinderen van 4 tot en met 6 jaar samen met hun (groot)ouders welkom bij het voorleeshalfuurtje in de bibliotheek. Eerst wordt voorgelezen en daarna kunnen kinderen zelf boekjes zoeken, kleuren en met Duplo of Kapla spelen. Het voorlezen is gratis toegankelijk.

Familieopstellingen

Op woensdag 13 maart is eveneens Bianca Osinga te gast. Zij geeft vanaf 19.30 uur een workshop kennismaken met familieopstellingen.

Samenwerkingscoach Osinga vertelt over het ontstaan van familieopstellingen, hoe het werkt en waarvoor een familieopstelling geschikt is. Ook demonstreert zij verschillende manieren waarop met opstellingen kan worden gewerkt, zoals: vloerankers, poppetjes, fantasiefiguren en andere materialen.

Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk en kan bij de servicebalie van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en via www.bmf.nl/familieopstellingen. Meer informatie via 0513-626675