FOTO'S | Mist leidt momenteel tot een aantal files op meerdere snelwegen, A32 richting Leeuwarden tijd lang volledig afgesloten

Regio - Door de dichte mist zijn vanochtend diverse ongevallen gebeurd op meerdere snelwegen in het noorden.

Zo was de A32 richting Leeuwarden een tijdlang volledig afgesloten nadat bij meerdere ongevallen in totaal 41 auto's waren betrokken. Daarbij vielen elf gewonden, waaronder twee ernstig gewonden. De weg werd rond 11.30 uur weer opengesteld voor het verkeer.

Vanwege een ongeval in de richting van Heerenveen naar Leeuwarden ter hoogte van Wirdum ontstond een kilometerslange file.

Het ongeval bij Wirdum leidde vervolgens ook bij Grou tot problemen. Daar gebeurden twee ongevallen. Eerst botsten meerdere auto's in de file op elkaar. Niet veel later ging het ook aan de staart van de file mis en botsten eveneens meerdere auto's op elkaar.

Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. Onbekend is hoe zij er aan toe zijn. De brandweer van Grou en Akkrum is uitgerukt om hulp te verlenen. 

In totaal zijn er op de A32 richting Leeuwarden vanochtend ondertussen zes ongevallen gebeurd.

Verkeer richting Leeuwarden wordt geadviseerd om om te rijden via de A7 en dan bij Drachten de N31 te volgen. Daarnaast is ook de Snitserdyk (N354) bij Reduzum in de richting van de A32 dicht.

Richting Groningen

Daarnaast staat er op de A7 van Heerenveen in de richting van Groningen een vier kilometer lange file ter hoogte van het knooppunt Julianaplein. De vertraging is volgens de ANWB ongeveer tien minuten.

Ook bij het knooppunt Heerenveen was het vanochtend opletten geblazen door filevorming.

(Foto's Jaring Rispens/Camjo Media)