Vereniging van eigenaren Lânsicht maakt werk van verduurzaming Muntflats, informatiebijeenkomst in Trinitas

HEERENVEEN - De vereniging van eigenaren Lânsicht van de Muntflats in Heerenveen hoopt in mei een begin te kunnen maken met het verduurzamen van de begin jaren zeventig gebouwde flats.

Het verduurzamen moet in twee fases gebeuren en in augustus gereed zijn. De eerste fase, het offertestadium voor de het vervangen van het bestaande leidingennetwerk, is ondertussen afgerond. In fase twee staat de algehele verduurzamning van de drie vijftien verdiepingen hoge flatgebouwen gepland. Het isoleren van de woningen moet uiteindelijk een energiebesparing opleveren van ongeveer dertig procent.

Het verduurzamen van de Muntflats past volgens Wolter Bosscha, bestuursvoorzitter VvE Lânsicht, binnen de komende energietransitie. ,,Dat is voor ons een punt van overweging om de cv en de warm- en koudtapwaterleidingen daarop aan te passen.”

‘Eerste fase kost 600.000 euro’

Als de leden van de VvV Lânsicht, die onder andere via nieuwsbrieven op de hoogte zijn gehouden, akkoord gaan wordt het project uitgevoerd door Feenstra Utiliteit uit Drachten. Met het plan zelf is in de eerste fase ongeveer 600.000 euro gemoeid.

,,Als de leden positief reageren op de plannen is het onvermijdelijk dat een grote geldlening aangevraagd moet worden. De status daarvan bevindt zich in de informatieve fase. Drie partijen zijn hiervoor benaderd”, zegt Bosscha.

Rondom het verduurzamen vindt dinsdag 5 maart vanaf 19.30 uur een bijeenkomst plaats in Trinitas aan de Coehoorn van Scheltingaweg 1 in Heerenveen. Feenstra utiliteit is dan aanwezig om tekst en uitleg te geven.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)