Oranjewoud Festival start kaartverkoop, nieuw dit jaar is De Kinderproeftuin

ORANJEWOUD - De kaartverkoop voor het Oranjewoud Festival is gestart. Het festival is van 29 mei tot en met 2 juni in het Parklandschap Oranjewoud. Er zijn dit jaar ruim honderdvijftig musici aanwezig uit Nederland en het buitenland.

Ook is er een noviteit. Dat is De Kinderproeftuin. Jonge bezoekers kunnen daar vier dagen lang genieten van een wereld van kunst, spel en muziek. Ook is er ‘Hut op Kippenpoten’. Daar zijn familievoorstellingen te zien. In een scifikoepel kan mini-opera worden gemaakt en trucjes worden geleerd op diverse instrumenten. Verder zijn er in De Kindertuin kunstwerken om in te spelen en zijn gekleurde pannenkoeken te krijgen.

Op het festival, waar De Proeftuin het festivalhart vormt, maakt het Duitse Stegreif Orchester haar internationale debuut. Zij maakten in Duitsland al furore met uitvoeringen van #freebeethoven en #freeschubert. Met het derde project #freebrahms beleeft het jonge Berlijnse orkest haar internationale debuut tijdens het Oranjewoud Festival.

Hoogtepunten

Andere hoogtepunten zijn optredens van de Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter met het New Yorkse strijkkwartet Brooklyn Rider, het Duitse kwartet Salut Salon en een middernachtconcert met de Nederlandse harpiste Lavinia Meijer.

Bij het openingsconcert van Oranjewoud Festival draait alles om het fenomeen dat componisten van alle tijden heeft geïnspireerd: liefde.

Voor kaarten en het hele programma klik hier