PvdA stelt treinen bij Thialf aan de orde in de Tweede Kamer

HEERENVEEN - Tweede Kamerlid Gijs van Dijk gaat namens de PvdA vragen stellen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat omtrent het treinstation bij Thialf.

De PvdA-fractie van de Tweede Kamer wil dat de treinen weer stoppen bij Thialf tijdens grote evenementen. Vorige week nog pleitte burgemeester Van der Zwan erin de gemeenteraadsvergadering voor dat de diverse politieke partijen daar waar mogelijk het onderwerp aan orde moesten proberen te stellen. Reizigersorganisatie Rover liet eerder al weten ook weer treinen bij Thialf te willen.

De PvdA verbaasde zich eerder nog over de reactie van FNP-gedeputeerde Johannes Kramer van afgelopen week. Die deed het niet stoppen van treinen volgens de partij af ,,als een financieel geschil tussen de NS en schaatsbond KNSB.” Het stoppen van treinen bij Thialf kost volgens Kramer 10.000 euro per dag.

De Heerenveense PvdA is ondertussen van mening dat gedeputeerde Kramer zich er makkelijk vanaf maakt. De partij is van mening dat Thialf optimaal per openbaar vervoer bereikbaar moet zijn.