Heerenveen dag lang symbolisch Vrouwenveen rondom honderd jaar vrouwenkiesrecht in Heerenveen, heel 2019 diverse activiteiten

HEERENVEEN - Heerenveen wordt vrijdag 8 maart voor een dag symbolisch omgedoopt in Vrouwenveen. Dat gebeurt vanwege de aftrap van honderd jaar vrouwenkiesrecht in Heerenveen op die dag en is een initiatief van D66.

Burgemeester Van der Zwan en raadslid Ojanne de Vries-Chang onthullen vrijdag om 12.30 uur het bord Vrouwenveen. Dat gebeurt bij de brug aan de Oranje Nassaulaan.

Diezelfde dag houdt de Stichting Muze van 9.30 tot 11.00 uur een gratis evenement op het Gemeenteplein. Die activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Geert Bosman van ’t Gerecht. Alle vrouwen ontvangen dan een gratis kopje koffie.

Zaterdag 9 maart houdt het Kleurrijk Vrouwenwerk samen met Caleidoscoop een internationaal vrouwenfeest. Dat vindt plaats in OBS Het Sligertouw aan het Scoterplein 29 en begint om 19.00 uur.

Verder zijn er het hele jaar door vrouwenactiviteiten. Zo houdt de Vrouwenkamer op 16 mei in Hotel Heidehof de masterclass ‘Geluk’ en op 25 september in Hotel Heidehof de masterclass ‘Minder is meer’.