Waarschuwing voor zware windstoten van 90 km/uur

Regio - Vandaag is het opnieuw een onstuimige dag met in de ochtend op veel plaatsen regen. Er steekt een (vrij) krachtige wind op en in de kustgebieden gaat het krachtig tot hard waaien.

In de loop van de middag gaat het in het noorden en westen nog harder waaien. Aan de noordwestkust waait hard tot stormachtig (7-8 Bft). Ook landinwaarts zijn enkele zware windstoten van 75 km/uur niet uitgesloten. Kortstondig kan de wind aan de kust stormkracht bereiken (9 Bft) en dan kan de wind pieken naar 100 km/uur.

Tot een officiële storm komt het niet, daarvoor moet de windkracht gemiddeld over een uur 9 Bft zijn. In het hele land is kans op een paar buien, maar vooral in het midden en zuiden zijn er ook droge perioden met zon.

Ook vanavond is het onstuimig met buien en in de kustprovincies kans op zware windstoten. In de nacht naar vrijdag zullen de zware windstoten verdwijnen. In het noordelijk kustgebied houden ze het langst aan. Vrijdagochtend neemt de wind verder in kracht af en vallen lokaal nog enkele buien. In de middag is het droog en zijn er zonnige perioden.

Ook weekend stormachtig?

Het blijft niet bij één onstuimige dag. In het weekend staat opnieuw veel wind op het programma. Zaterdag gaat het wederom hard waaien. In de middag wordt het in de kustgebieden zelfs stormachtig met zware windstoten. Elders in het land staat dan een krachtige tot harde wind. Ook de dagen daarna lijkt het onstuimige weer regelmatig terug te keren.

Online: https://nieuws.weeronline.nl/7-3-2019-waarschuwing-voor-zware-windstoten-tot-90-km-uur