FOTO’S | Burgemeester Van der Zwan onthult samen met D66-raadslid Ojanne de Vries-Chang en oud-wethouder Ineke Tillema-Kuipers plaatsnaambord ‘Welkom in Vrouwenveen’ bij aftrap 100 jaar vrouwenkiesrecht in Heerenveen

HEERENVEEN - Heerenveen is aan het begin van de middag voor een dag symbolisch omgedoopt in Vrouwenveen. Dat gebeurde vanwege de aftrap van honderd jaar vrouwenkiesrecht in Heerenveen op die dag en is een initiatief van D66.

Burgemeester Van der Zwan onthulde samen met raadslid Ojanne de Vries-Chang en oud-wethouder Ineke Tillema-Kuipers een plaatsnaambord met daarop ‘Welkom in Vrouwenveen’. Dat vond plaats bij de brug aan de Oranje Nassaulaan.

De onthulling van het bord is een eerste stap in de aandacht die de gemeente Heerenveen dit jaar besteed aan vrouwenkiesrecht en de gelijkheid van mannen en vrouwen in het algemeen.

Zo is er de pagina www.vrouwenveen.frl met daarop een ‘vrouwenkalender’. Initiatiefnemers van evenementen met het thema vrouwenkiesrecht of een evenement voor vrouwen in het algemeen, worden opgeroepen om hun evenement op deze kalender te laten plaatsen.

Stichting De Muze en vrouwenfeest

Daarnaast hield De Muze Community Art Heerenveen vanochtend een gratis evenement op het Gemeenteplein. Die activiteit werd mede mogelijk gemaakt door Geert Bosman van ’t Gerecht. Alle vrouwen ontvingen dan een gratis kopje koffie.

Zaterdag 9 maart houdt het Kleurrijk Vrouwenwerk samen met Caleidoscoop een internationaal vrouwenfeest. Dat vindt plaats in OBS Het Sligertouw aan het Schoterplein 29 en begint om 19.00 uur.

Verder zijn er het hele jaar door vrouwenactiviteiten. Zo houdt de Vrouwenkamer op 16 mei in Hotel Heidehof de masterclass ‘Geluk’ en op 25 september in Hotel Heidehof de masterclass ‘Minder is meer’.

(Foto’s Max van Gelder)