FOTO’S | SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak overhandigt 1750 euro aan vrienden van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum, gedeputeerde Schrier wijk in bij buurten in de buurt

HEERENVEEN - Tweede kamerlid Ronald van Raak van de SP heeft de vrienden van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum zaterdag een cheque overhandigd van 1750 euro.

Nieuwenhuis-kenner Van Raak overhandigde de cheque samen met Hanneke Goede uit Sneek en Marleen Tromp uit Leeuwarden. Zij staan namens de SP respectievelijk op plaats zes en negen bij de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Met het geld wordt bijgedragen aan het samenstellen van een pakket educatieve middelen om de geschiedenis van Nieuwenhuis bekend te laten worden en zijn denkwijzen naar het nu toe te trekken.

De SP heeft Linda Trip, directeur-conservator van Museum Heerenveen, daarnaast toegezegd om mee te helpen bij het uit leggen waarom Nieuwenhuis belangrijk is voor de SP en de politiek van nu.

Diftar+

Ook gedeputeerde Michiel Schrier was aanwezig. Hij ging samen met andere SP’ers ‘buurten in de buurt’ over Diftar+, waarbij inwoners betalen per kilo huisvuil.

Verder stond er op het Gemeenteplein een kraam waar Van Raak samen met Goede en Tromp in gesprek ging met bezoekers van de kraam.

Voor de SP afdeling Heerenveen staat 2019 in het teken van Ferdinand Domela. Daarbij is er verbinding met de PvdA en GroenLinks, omtrent Nieuwenhuis (31 december 1846 - 18 november 1919) die geldt als een van de oprichters van de socialistische beweging in Nederland.

(Foto’s Max van Gelder)