Rendert Algra uit Jubbega trapt met ‘Ljipmobyl’ nader verkiezingen voor Provinciale Staten af

JUBBEGA - Rendert Algra uit Jubbega heeft zaterdag zijn verkiezingscampagne voor het CDA afgetrapt omtrent de komende Provinciale Statenverkiezingen.

De campagne van Algra is gericht op de positie van de weidevogels in Friesland. Om die reden was een reuzenkievit aangebracht op het dak van zijn groene Seat. ,,Ik stean op nûmer 7 fan’e CDA list, in ferkiesber plak, mar ik wol de ljip en skries in stim jaan”, zegt Algra.

Voor een volledig mandaat heeft hij bij de komende statenverkiezingen ruim zesduizend stemmen nodig. In 2006 haalde hij bij een voorkeursactie voor de Tweede Kamerverkiezingen 10.500 stemmen op. Dat deed hij destijds met een kunstkoe op een bakfiets.

Prijs te winnen

De komende tijd is Algra dagelijks onderweg met zijn ‘Ljipmobyl’. Hij roept mensen op hun bijzondere foto’s van het voertuig op Facebook te plaatsen met een link naar facebook.com/foargreidefugels.

De mooiste foto ontvangt op 20 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezing, een kievitsbeeldje. Dat betreft een replica op ware grootte van een kievit.