Korfballers Kinea kruipen door het oog van de naald bij hekkensluiter Koru

DE KNIPE - De korfballers van Kinea zijn afgelopen zondag goed weggekomen bij rode lantaarndrager Koru. De geelhemden uit De Knipe keken vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan maar bij het laatste fluitsignaal stond er toch een 20-21 eindstand op het scorebord.

Hieronder een door Kinea zelf aangeleverd verslag.

Dat het een lastige wedstrijd werd voor Kinea was vooral te danken aan het goede spel van de thuisploeg.

Kinea kon deze regenachtige zondagmiddag beschikken over alle basisspelers van het eerste, dit in tegenstelling tot de heenwedstrijd. Destijds ontbrak Jurrian Haitsma vanwege stage. Toen werd er in Heerenveen met 19-14 gewonnen door Kinea. Misschien was er in het begin van de wedstrijd daarom ook wel sprake van onderschatting. Thuisploeg Koru startte in Dwingelo voortvarend en zette al snel een 3-1 stand op het scorebord.

Alle alarmbellen gingen rinkelen bij Kinea. Een nederlaag vandaag zou zo goed als zeker degradatie betekenen. Nadat Jurrian Haitsma de 3-2 scoorden, liep Koru namelijk nog verder uit: 6-2. Alle redenen voor trainer/coach Hans Harder in te grijpen. Er werd gewisseld bij de dames zodat de samenstellingen in de vakken wijzigden. Dit leek in eerste instantie zijn vruchten af te werpen. Door doelpunten van Jurrian (2x) en Erik van der Tuin was er weer sprake van aansluiting. Een spannend vervolg van de eerste helft brak aan. Waar Koru veelal moest scoren over de dames, gebeurde dit bij Kinea over de heren. Dat er halverwege een 12-12 stand op het scorebord was een gelukje voor Kinea. De thuisploeg oogde scherper en frisser.

Meteen na rust was het wederom Koru dat het initiatief nam. Via 13-12, 14-13 en 15-14 bleef de korfbalclub uit Uffelte favoriet voor de overwinning vandaag. Wederom greep Hans Harder in. Ditmaal werd er geschoven bij de heren. Het was uitgerekend Remco Nawijn die in zijn ‘nieuwe vak’ begon te scoren. Nadat Sjoukje Bergsma en Jurrian Haitsma ook hadden gescoord stond er voor het eerst vandaag een voorsprong voor Kinea op het scorebord: 18-20.

Er werd al rustig ademgehaald door het meegereisde publiek, maar dit bleek niet terecht. Koru zette nog 1x aan en scoorde tweemaal op rij. Jurrian Haitsma werd uiteindelijk matchwinner voor Kinea door de beslissende 20-21 te maken. Opluchting was na afloop het meest genoemde woord nabij de gasten uit de Knipe. Door de overwinning houdt Kinea zicht op handhaving, maar dan zijn er nog een aantal punten nodig in de resterende 3 wedstrijd. Volgende week gaat Kinea naar Hengelo en kan het zichzelf een goede dienst bewijzen door daar niet te verliezen.