Vier dagen feest bij 5-jarige Ekoplaza Heerenveen

HEERENVEEN - Ekoplaza Heerenveen bestaat woensdag 13 maart vijf jaar. Dat wordt van woensdag tot en met zaterdag, gevierd met: aanbiedingen, proeverijen, demonstraties, een cadeau van de dag en een bakwedstrijd.

De natuurvoedingswinkel Ekoplaza van Sebastiaan Kuipers aan het Molenplein is een supermarkt met uitsluitend biologische en eerlijke producten.

,,Inmiddels ben ik alweer vijf jaar eigenaar van dit filiaal en daar ben ik trots op. We hebben we hard gewerkt om biologisch nog bereikbaarder te maken. Dat vieren we graag met onze klanten.”

Hieronder een door de Ekoplaza zelf aangeleverde tekst.

Wie jarig is, trakteert

Het toegankelijke van het Ekoplaza concept spreekt Sebastiaan aan. “Allerlei typen mensen lopen gemakkelijk bij ons naar binnen. Jonge gezinnen, ouderen, alleenstaanden, topsporters doen er hun boodschappen. Je kan bij ons terecht voor een snelle boodschap of uitgebreid rondkijken, proeven en natuurlijk geven wij voedingsadvies. Wie jarig is, trakteert. Van woensdag 13 maart tot en met zaterdag is het dan ook feest in onze winkel, met feestelijke acties en heerlijke proeverijen. Elke dag ontvangt de klant bij besteding vanaf 25 euro een leuk cadeau gelinkt aan het thema van de dag.”

Vier dagen feest

Op woensdag 13 maart, onze verjaardag, trakteren wij alle klanten op gratis koffie of thee en wat lekkers. Donderdag 14 maart organiseren wij een Beautydag. Marjolijn geeft de hele dag gratis een mini gezichtsbehandeling of handmassage. Vrijdag 15 maart is het Brooddag. We hebben lekkere proeverijen van de bakker en wordt de winnaar van de bakwedstrijd om 16.30 uur bekend gemaakt door de vakjury met ondere andere Brownies&downieS Heerenveen. Het publiek kan deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur de genomineerde taarten proeven en er kan gestemd worden op de lekkerste taart. Op de Oostersedag op zaterdag 16 maart pronkt er een knalgele TucTuc voor de winkel en verzorgt Yakso lifecooking. In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees is er elke dag een proeverij van Natuurlijk Jerusha. Iedereen is van harte welkom.

Over Ekoplaza

Ekoplaza is de grootste biologische supermarktketen van Nederland en streeft ernaar biologische voeding voor iedereen bereikbaar te maken. Ekoplaza bestaat uit 76 winkels, beschikt over een gebruiksvriendelijke webshop en een app. Het uitgebreide biologische assortiment is online te bestellen. De boodschappen staan dan klaar in de winkel maar wij bezorgen ze ook bij jou thuis. Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij ons in de winkel. Ekoplaza maakt genieten van een gezonde leefstijl mogelijk.

Keurmerk

Onze winkel voert het EKO-keurmerk. Dat betekent dat het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90 procent biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. Wij sponsoren geregeld maatschappelijke acties ten behoeve van het milieu of de kwetsbaren in onze samenleving.

Verbondenheid

Sebastiaan geeft aan dat zijn hart vooral uitgaat naar groenten en fruit. “Dat zijn zulke mooie, eerlijke producten. Het is geweldig eigenaar te zijn, want ik kan zelf bepalen welke regionale biologische producten ik inkoop. De relatie met mijn leveranciers vind ik heel belangrijk. Ik wil geen enkele boer uitknijpen.”

„De klant is ook op zoek naar verbondenheid. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om te horen waar onze eieren vandaan komen, wat voor leven de kippen hebben gehad en hoe je van de eieren iets bijzonders en gezonds kan maken. Op al die behoeften spelen wij in. Zo delen we recepten in de winkel, via sociale media en nodigen we boeren uit om op speciale klantendagen hun verhaal in onze winkel te komen vertellen. Ik denk dat het goed zou zijn als de hele landbouw biologisch werd. Dat is namelijk een duidelijke standaard, die bovendien goed wordt gecontroleerd. Binnen de biologische landbouw worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt en dat is cruciaal voor planten en dieren.”