Brand in woonboerderij Rottum: sein brand meester gegeven

De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een middelbrand aan de Binnendyk in Rottum. Meerdere voertuigen zijn ter plaatse. De brand is inmiddels opgeschaald naar een grote brand. In het pand was ook een timmer- en aannemersbedrijf gevestigd.

Persvoorlichter Marten-Klaas Brinksma verwacht dat ze nog enkele uren moeten blussen. ,,De combinatie van harde wind, de grootte van de woning en de waterwinning maakt het blussen lastig'', zegt hij. ,,Het achterste gedeelte moet als verloren worden beschouwd. Wij proberen op dit moment om de woning te redden.'' 

Dit lukte echter niet: even later sloeg de brand ook over naar het woongedeelte van de boerderij, het voorhuis. Dit gedeelte van de woning is inmiddels ook verwoest.

Een lezer stuurder dit filmpje door:

De brand zou zijn ontstaan in het dak. Alle personen konden op tijd uit de woning komen. Om hoeveel personen het gaat, is onbekend. In het achterste gedeel is een aannemersbedrijf gevestigd. 

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer waarschuwt om uit de rook te blijven en om ramen en deuren te sluiten. Dat advies blijft nog tot morgenochtend van kracht.

De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven. Ze verwachten dat er nog enkele uren nageblust moet worden.