Honderden kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in actie bij vierde ijssportdag in Thialf van School Lyndensteyn en Tafelronde 68

HEERENVEEN - Honderden kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking tussen de 12 en 16 jaar gaan vrijdag 15 maart het ijs van Thialf op tijdens de vierde ijssportdag.

Het evenement wordt gehouden door School Lyndensteyn uit Beetsterzwaag en serviceclub Tafelronde 68 uit Heerenveen.

De deelnemende kinderen zijn afkomstig van verschillende scholen voor speciaal onderwijs uit heel Friesland. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door sponsoren zodat de kinderen kosteloos deel kunnen nemen.

De organisatie wordt ondersteund door tal van vrijwilligers, sponsoren en donateurs. Waaronder leerlingen van het CIOS uit Heerenveen en de OSG Sevenwolden voor ondersteuning bij sport en spel.

Daarnaast wordt de ijssportdag mede mogelijk gemaakt door onder andere het: Foppe Fonds, de Johan Cruijff Foundation, Special Sporters Fonds, Johanna kinderfonds, Stichting Bladt Charity en de Dirk Kuyt Foundation.

Ook hebben sponsoren Royal A-ware, Puur IJS, Tjeerd Visser koeken en een aantal anonieme donateurs een bijdrage geleverd door bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van schaatsen of de lunch voor de vrijwilligers en begeleiding.