FOTO'S | Coby van der Laan op event PvdA bedankt voor haar jarenlange inzet

HEERENVEEN - De PvdA Heerenveen heeft Coby van der Laan vrijdag bedankt voor haar jarenlange inzet. Dat gebeurde in het Friesland College aan de Saturnus 7 in Heerenveen met een evenement rondom haar interessegebieden: fairtrade, verbinding, economie, elkaar versterken, onderwijs en millenniumdoelen. Daarbij is het centrale thema ‘hoe vrouwen elkaar kunnen versterken’.

Rondom het thema waren ook sprekers aanwezig. Dat waren Tweede Kamerlid en voormalig minister Lilianne Ploumen en Natasja Bennink. Zij is een kunstenares en maakte bronzen beelden van vijf door het publiek gekozen Friese vrouwen, waaronder Froukje Hofma.

Daarnaast waren speelsters aanwezig van het vrouwenteam van SC Heerenveen en was er muziek van een kwartet van het Fries Jeugd Orkest.

Friesland College

De bijeenkomst was in het Friesland College omdat Van der Laan daar jarenlang werkzaam was. Aan de school is het Mentorprogramma Friesland College verbonden.

Die afdeling verzorgde het evenement samen met hun leerlingen.

Functies

Van der Laan was sinds 1998 actief voor de PvdA in Heerenveen. Zij was van 2002 tot 2006 raadslid en van 2006 tot 2018 wethouder. Daarnaast vervulde zij diverse andere functies.

Tijdens haar afscheid op 6 juni 2018 kreeg zij, net als de toen afscheidnemende wethouder Siebren Siebenga, uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan de gemeentelijke erepenning.

Dat gebeurde tijdens hun afscheidsreceptie in de Overtuin in Oranjewoud.