Wildlands lijdt 1,8 miljoen euro verlies

EMMEN

Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft vorig jaar een verlies geleden van 1,8 miljoen euro. Dat bevestigt de directie van het themapark aan Dagblad van het Noorden. Afgelopen maand werd al bekend dat de bezoekersaantallen van 2017 flink tegenvielen.

In openingsjaar 2016 trok Wildlands nog 1,4 miljoen bezoekers, verspreid over negen maanden. Een jaar later waren dat er nog maar een miljoen, verspreid over twaalf maanden. Het aantal abonnementhouders daalde van 70.000 in het eerste jaar naar 31.000 nu.

Er is een nieuwe koers nodig om het tij te kunnen keren, zegt directeur Frankwin van Beers tegen het dagblad. "We gaan nog meer luisteren naar de mensen." Ook is het de bedoeling om de naamsbekendheid te vergroten, onder meer door prominenter aanwezig te zijn op kortingssites.

Wildlands kan in theorie 1,3 miljoen bezoekers per jaar lokken, blijkt uit onderzoek. Dat gaat in 2018 waarschijnlijk nog niet lukken. Tot nu toe trok het park minder bezoekers dan in dezelfde periode een jaar eerder. Wildlands moet de gemeente Emmen voor september een nieuw bedrijfsplan voorleggen.