Basisschoolkinderen ontmoeten Fryske Parasporthelden

Marrum

Leerlingen van Obs It Kruired in Mûnein en leerlingen van Cbs de Aasterage in Marrum doen op donderdag 18 mei mee aan het project ‘Meet en Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. CP-voetballer Kasper Stroes vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe het is om te leven met een beperking.

Elke Fryske Parasportheld presenteert de komende maand zijn/haar verhaal. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Een uur vol met verhalen en een interactief deel waarbij leerlingen zelf kunnen ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een handicap zouden hebben. Het beste idee van Friesland Meet & Greet is één van de ingezonden ideeën voor ‘de beste ideeën van Friesland’. Een idee van de Friesland Zorgverzekering met als doel goede ideeën op het gebied van gezondheid, preventie, cultuur, samenleving of het verbeteren van de kwaliteit van leven écht uit te voeren. Dit project wordt gefinancierd door Friesland Zorgverzekeraar en gecoördineerd door Sport Fryslân.

Auteur

jkommerie