Zes kanshebbers Van der Eems publieksprijs

Leeuwarden

Het Fries StraatFestival heeft dit jaar zes acts genomineerd voor de Van der Eems publieksprijs.

De genomineerden zijn: PostOde van Compagnie DaaD, Despoot van Compagnie Mobil, When we cried confetti van MAN||CO, Bon Voyage! van Onderwater Producties, No Way Back van Duo Berlingo en Crêpe de la bête van Hirondelles. De prijs voor de leukste straattheatervoorstelling wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De publieksfavoriet neemt zaterdagmiddag 26 mei om 17.00 uur op het Gouverneursplein de award in ontvangst.

Met de Van der Eems publieksprijs wil het Fries StraatFestival het publiek meer betrekken bij het festival en de programmering. ,,Wij organiseren het festival voor het publiek en horen dan ook graag van hen welke act zij het best of het leukst vinden", vertelt projectleider Margret Havinga. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Grafische Groep Van der Eems.

Genomineerden
De straattheatervoorstellingen zijn genomineerd op basis van een aantal criteria. Eén daarvan is dat de voorstelling vorig theaterseizoen in première is gegaan. ,,We willen het publiek graag blijven verrassen en prikkelen met onze programmering en vinden het daarom belangrijk dat continu nieuwe acts worden gemaakt", aldus Léonie Dijkema, programmeur straattheater van het Fries StraatFestival.

Bon Voyage! van Onderwater Producties gaat over de ultieme digitale detox in het Frankrijk van de jaren zestig met chansons, theater en film noir beelden.

Crêpe de la bête van Hirondelles is ongetwijfeld het leukste restaurant dat je kunt bedenken met (lucht)acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.

Despoot van Compagnie Mobil is een vrolijke voorstelling over een man die vecht tegen een machine.

No Way Back van Duo Berlingo is een komische circusvoorstelling met goed strak en fysiek spel en in een prachtig decor vol met blauwe groentekratjes.

PostOde van Compagnie DaaD is een rondlopende act. Het is de ode aan de ouderwetse postbode.

When we cried confetti van MAN || CO is een bijzondere dansvoorstelling over feesten die dwangmatig leuk moeten zijn, maar waarbij de angst om vergeten te worden de boventoon dreigt te voeren.

Het Fries StraatFestival is een traktatie van Stadsschouwburg De Harmonie. Naast Gemeente Leeuwarden en Provinsje Fryslân leveren het LOF, de Leeuwarder horeca, GV Audio, Grafische Groep van der Eems, Verno en OV Media een grote bijdrage aan het Fries StraatFestival.


Auteur

Redactie