AB Vakwerk strikt ‘de beer uit Gramsbergen’

Sneek

Vooruitlopend op de definitieve samenstelling van Schaatsteam AB Vakwerk voor seizoen 2016/2017, kan het vanuit Sneek opererende AB Vakwerk alvast vol trots melden dat het marathontopper Gary Hekman (21 juli 1988) heeft weten te contracteren. 

Hekman, nu nog uitkomend voor de ploeg Team Van Werven, is onder meer viervoudig Nederlands kampioen en twee keer Nederlands kampioen op de Weissensee. De man uit Gramsbergen zette 19 januari 2016 nog de eerste marathonwedstrijd op natuurijs in Haaksbergen op zijn naam en won dit seizoen al vijf wedstrijden. Naast Hekman komen ook Rick Smit en coach Roy Boeve over van Team Van Werven, terwijl Jan van Loon zijn contract bij AB Vakwerk verlengde. Van Werven stopt na zeven jaar als hoofdsponsor en vond in AB Vakwerk de partner om aan een deel van het succesvolle team continuïteit te geven. Van Werven blijft ook aan als co-sponsor. Met het binnenhalen van Hekman, Smit en Boeve heeft teammanager Teun Breedijk de eerste troeven in handen om volgend seizoen flinke stappen te zetten. Hylke van der Veen (algemeen directeur AB Vakwerk) is verguld: ,,Ik ben trots dat we dit succesvolle trio hebben kunnen overtuigen bij ons te komen. Behalve een indrukwekkende palmares, heeft Hekman een echte winnaarsmentaliteit. Hij geeft nooit op en dat past precies bij AB Vakwerk.” AB Vakwerk heeft pas sinds 2014 een eigen marathonploeg en laat nu zien de volgende seizoenen een stap omhoog te willen zetten. ,,Het is echt geweldig dat we met deze hoofdsponsor kunnen bouwen aan een nieuw team”, zegt coach Roy Boeve. ,,AB Vakwerk zit met een langetermijnvisie in de sport en dat helpt ons om ook op die manier naar talentvolle rijders te kijken die ons team kunnen versterken.” De komende tijd zal meer duidelijk worden over de verdere invulling van het team. Op de foto v.l.n.r: Roy Boeve (ploegleider), Rick Smit, Gary Hekman, Hylke van der Veen (directeur AB Vakwerk en tevens sponsor) en Jan van Loon.  

Auteur

redactie