Dubbelconcert als start orgelzomer Eemsmond

UITHUIZEN

De ‘Orgelzomer in Eemsmond’ start zondag 24 juni om 17.00 uur met een dubbelconcert in de Jacobikerk in Uithuizen en in de Menkemaborg door Vincent en David van Laar.

De samenwerkende orgelcommissies Eemsmond hebben een serie laagdrempelige manifestaties georganiseerd rond de orgels in die kerken. Het thema voor de zes middagen is de orgels en orgelmuziek te laten horen en de samenhang met de kerken, kloosters, borgen en Groninger cultuur te belichten.

Na het openingsconcert in Uithuizen volgen er op 5 zaterdagen nog evenementen.

Vincent van Laar en zijn zoon David van Laar (altus) brengen oude Engelse, Nederlandse en Duitse muziek. Vervolgens kan aangeschoven worden bij een buffet in het schathuis van de Menkemaborg en de dag wordt om 20.00 uur besloten met een concert van hen beiden in de grote Zaal van de Menkema, op het kabinetorgel. Daar voeren zij werken uit van Frescobaldi en Van Oevering.

Aanmelden kan via: arpschnitgerorgeluithuizen@planet.nl.