Wie zet de kerk het mooist op de kiek?

LEEK

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) houdt dit jaar opnieuw een fotowedstrijd. De geselecteerde foto’s worden gebruikt voor de SOGK Jubileumkalender 2019.

Voor 2019 is als thema voor de kalender gekozen: ‘1969 - 2019 - 50 jaar Stichting Oude Groninger Kerken'. Aan de amateurfotografen de uitdaging hieraan invulling te geven. De enige beperking is dat het een kerk/kerkhof van de SOGK betreft. Welke dit precies zijn, kunt u ook op www.groningerkerken.nl/fotowedstrijd vinden.

De stichting daagt iedere amateurfotograaf uit om foto’s van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK via de website in te zenden. Dit hoeven niet per se nieuwe foto’s te zijn en gezien het thema ligt het ook voor de hand om ook nog eens het archief in te duiken.,, Maar goed, wat is nu mooier dan de provincie in te trekken en een foto van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK te maken?”aldus d stichting. Foto’s van het in- en exterieur van de kerken zijn even welkom.

De foto’s kunnen geüpload worden via eerder genoemde site. Hier staat ook alle informatie op over de wedstrijd.

De uiterste inzenddatum is 15 augustus 2018. Nog in augustus krijgen de winnaars bericht. De ingezonden foto’s worden beoordeeld door onder andere vakfotograaf Duncan Wijting. De winnende foto krijgt een ereplaats op de voorkant van de kalender. De overige foto’s worden bij de maanden van het jaar geplaatst.

De maker van de winnende foto krijgt een High Tea (voor twee personen) aangeboden in de Theeschenkerij Domies Toen in Pieterburen. De makers van de overige winnende foto’s ontvangen allen een prijzenpakket met daarin een aantal cadeaus. ,,En uiteraard ontvangen alle winnaars de Jubileum Kerkenkalender 2019.”


Auteur